Zaalverhuur

Bij veel bedrijven worden er heel wat uren per week vergaderd. Sommige werknemers komen zelfs bijna niet aan hun andere werkzaamheden toe. Het is geen uitzondering als men bijvoorbeeld 6 of 7 uur per dag vergaderd en dan dus nog maar 1 of hooguit 2 uur over heeft voor het uitwerken van acties die uit de vergaderingen voortkomen of voor andere werkzaamheden. 


Andere vergaderzaal

Omdat men zo veel vergaderd, is het goed om af en toe eens te vergaderen in een andere vergaderzaal. Hiermee bedoelen we niet een andere vergaderzaal binnen uw bedrijf, maar een zaal op een externe locatie. Er zijn vele mogelijkheden. Zo zijn er bedrijven die alleen maar bestaan uit vergaderzalen, u kunt bij hen een zaal huren. Ook zijn daar dan alle benodigdheden beschikbaar, zoals een beamer, flipover, pennen, papier, etc. Bij sommige locaties is het ook mogelijk om een lunch of diner te krijgen. Wilt u een inspirerende ruimte huren, dan kunt u denken aan een locatie in de bossen. Vaak zit er ook een hotel bij deze vergaderruimtes in de buurt (of in hetzelfde complex). U kunt dan dus voor uw personeel een hotelovernachting boeken, zodat ze uitgerust aan het overleg beginnen of na een lang overleg niet meer naar huis hoeven te rijden. Als jullie bij zo'n locatie gaan overleggen, kunnen jullie tussendoor even lekker naar buiten, de bossen in. Vaak komen dan de beste ideeën naar boven. Het is goed om niet te lang in een ruimte te zitten, even het hoofd leeg maken doet vaak wonderen. Dit zijn slechts enkele mogelijkheden. Als u op internet kijkt, zult u nog heel veel andere mogelijke vergaderlocaties vinden.


Kosten

U kunt het zo duur maken als u zelf wilt. Een vergaderzaal in uw eigen bedrijf is natuurlijk het voordeligste, maar niet altijd het beste. Als u een zaal huurt bij een vergadercomplex en geen gebruik maakt van een lunch of diner, dan vallen de kosten ook nog wel mee. Als u kiest voor de inspirerende ruimte in het bos met daarbij ook nog een hotelovernachting, dan wordt het natuurlijk wel wat duurder. Maar vaak betaalt zich dat wel terug. Uw personeel wordt hierdoor meer gestimuleerd en zo ontstaan vaak de beste ideeën. Ook is dit erg goed voor de teamgeest. De vergadering wordt op deze manier ook een soort van teambuilding. Dit is uiteraard erg goed voor de werksfeer. U zult dit merken als u weer terug bent op uw normale kantoor. Er zijn dus veel mogelijkheden om te vergaderen. Ook voor uw bedrijf en doel is er een geschikte plaats te vinden. Veel vergaderplezier!

Tip: Villa Amalia in Amersfoort.


Delen