Inbraakwerende kluizen

Een inbraakwerende kluis is zeker een must voor iedereen die erg waardevolle spullen in huis heeft. Het is de ideale manier om deze spullen te bewaren en beschermen tegen eventuele inbrekers die ermee vandoor zouden willen gaan. Hieronder vertellen wij je alles dat je moet weten over dit soort kluizen! 

 

Wat is een inbraakwerende kluis en hoe werkt het?   

Zoals de naam al doet denken, zijn dit soort kluizen specifiek gemaakt om moeilijker open te breken te zijn. Ze worden getest op verschillende vlakken om te verzekeren dat ze niet zomaar opengebroken kunnen worden of dat een dief met de inhoud ervandoor kan gaan. Dit testen wordt gedaan in speciale goedgekeurde centra, die ook aan strenge eisen moeten voldoen, waar specialisten de testen uitvoeren door effectief te proberen de kluis open te breken. Zo weet je zeker dat je kluis getest is wanneer deze gecertificeerd is. Verder wordt de kluis ook verankerd, zoals verplicht is voor kluizen die minder dan 1000 kg wegen. De kluis wordt bijvoorbeeld mechanisch of chemisch aan een betonnen muur of vloer verankerd. Deze verankering kan je zelf doen of door een specialist laten uitvoeren.   

Welke inbraakwerende kluis is geschikt voor mij?   

De klasse kluis die je koopt hangt samen met de waarde van datgene wat je erin plant op te bergen. Zo heeft je kluis een security level S1 of S2 of een 'grade' tussen 0 en 7 die aangeeft wat erin opgeborgen zit, waarbij S1 het laagste is en grade 7 het hoogste. Voor particulier gebruik zal een S1 of S2 meestal volstaan. Hierin kunnen spullen tot een waarde van 9000 euro worden opgeborgen. Uiterlijk herken je een inbraakwerende kluis aan zijn massief sluiting met grote schoten, dikkere wanden en deur en de verankering. Verder kan de kluis ook nog gebruik maken van speciale vullingen, antiboor-profiel, antisnijbrander-platen en glasplaten die in verbinding staan met actieve noodschoten.  Dit soort kluizen komen met een certificaat waarop het security level of de grade staat aangegeven.   

Waarom een inbraakwerende kluis kopen?   

Zoals als gezegd werd is het kopen van een kluis vooral een goed idee als je waardevolle spullen in huis hebt. Contant geld, juwelen of goud zijn typische spullen om in een kluis op te bergen. Ook objecten met een emotionele waarde, zoals familiefotos, kunnen eventueel in een kluis opgeborgen worden. Sommige mensen gebruiken zelf een kluis om hun persoonlijke documenten, zoals identiteitspapieren of paspoort in op te bergen, omdat deze moeilijk te vervangen zijn. Wat je er ook besluit in op te bergen, een kluis is zeker een goede aankoop voor iedereen.


Delen