Wanneer kun je een slotenmaker inhuren?

Vandaag de dag is er geen pand, gebouw of woning waar geen sloten op zitten. Zonder sloten maak je het criminelen, zoals inbrekers, namelijk veel te gemakkelijk om jouw pand te betreden. Zonder slot op de deuren loop je dus voor jezelf een onnodig groot risico op inbraak. Maar dat geldt feitelijk ook in situaties waarbij sloten verouderd zijn of onvoldoende inbraakbestendig zijn. Moderne inbrekers en dieven beheersen beschikken namelijk over veel kennis en technieken om sloten open te breken.
Een goede slotenmaker is om genoemde redenen voor veel mensen onmisbaar. Maar er zijn nog wel meer situaties waarin je absoluut contact moet opnemen met een slotenreparateur. Maar wanneer is het echt noodzakelijk om een slotenexpert te bellen? En wat is er zo fijn aan een goede, ervaren slotmaker die gespecialiseerd is in zijn of haar vak en betrouwbaar is?

Omstandigheden waarbij je het beste een slotenmaker kunt bellen

Een aanzienlijk aantal Nederlanders woont in verouderde huizen en panden, zoals herenhuizen in de historische binnenstad van steden als Amsterdam, Utrecht, Leiden, Gouda of Middelburg. Vaak gaat het hierbij om woningen die oorspronkelijk uit de zeventiende eeuw stammen en in de loop van de tijd meermalen gerestaureerd zijn. Dit ziet er op het oog erg mooi uit, maar in de praktijk blijkt dat veel van dit type huizen niet over betrouwbare deursloten beschikt. Doordat mensen met criminele bedoelingen (lees: inbrekers) zich voortdurend verdiepen in hoe ze de nieuwste sloten kunnen openmaken, is het belangrijk dat je voor jouw woning of bedrijfspand gebruikmaakt van gecertificeerde veiligheidssloten, die door de politie en andere betrokken instanties als betrouwbaar zijn aangemerkt. Een slotenmaker weet exact welke merk en type sloten aan deze eisen voldoen en kunnen je dan ook haarfijn adviseren welk slot voor jouw vastgoed de beste (en meest voordelige) keuze is.
Naast het vervangen van oude, mogelijke verroeste bedrijfs- en woningsloten, is het slim om een slotenspecialist te contacteren als je een nieuwe woning laat ontwerpen en bouwen. Dat is namelijk dé kans om je pand direct goed te beveiligen met een eigentijds veiligheidsslot.
Een derde situatie die dwingt tot het bellen van een slotenexpert, is wanneer je per ongeluk de deur in het slot laat vallen, terwijl de deursleutel nog buiten ligt. Ook kan het zijn dat je de huissleutel ergens bent kwijtgeraakt en daardoor je woning niet meer in kunt komen. Veel slotenmakersbedrijven beschikken over een 24 uurs-reparatieservice, waarbij er binnen een uur of zelfs half uur iemand op de stoep staat om de deur voor je te openen!

En vergeet dit niet...

Kiezen voor een ervaren en erkend slotenmakersbedrijf betekent dat je het beste advies krijgt en je woning optimaal kunt beveiligen. Verder wordt je snel geholpen en ben je voordelig uit als je kiest voor een goede aanbieder.

Wil je graag meer info? Bezoek dan de website van KBS Slotenmaker - Inbraakpreventie.


Delen